Bikefitting fietsmeting


Met een fietsmeting stellen we je fiets perfect voor je af

Een goede zithouding geeft comfort en verbetert ook de prestaties. Met een goede afstelling van de fiets kan vrijwel iedereen pijnvrij fietsen. Het voorkomt blessures en maakt fietsen gewoon leuker. Wij bij Fietswereld Hans Greefhorst werken met het erkende Bikefitting systeem van Shimano, een van werelds grootste fietsonderdelen fabrikanten. 

De Standard fietsmeting berekent de ideale fiets- en afstellingsmaten. Met behulp van een computertekening kunt u een verantwoorde keuze maken welke nieuwe fiets, qua maatvoering, voor u geschikt is. In het Bikefitting fietsmeetprogramma is ook een module opgenomen waarin de ideale frame-maten voor de racefiets en/of mountainbike worden om gezet naar de best passende maat van een bepaalde fietsfabrikant. Ook uw huidige fiets kan hiermee perfect worden afgesteld. Bij aanschaf van een nieuwe racefiets of mountainbike is een gratis fietsmeting inbegrepen.
 
Met behulp van de meetapparatuur worden op een gestandaardiseerde wijze een achttal lichaamsmaten van de fietser vastgelegd, te weten:
- Lichaamslengte
- Voetlengte links en rechts
- Binnenbeenlengte
- Romplengte
- Armlengte links en rechts  en de schouderbreedte

Bij de Standard meting wordt rekening gehouden met de pedaalhoogte en schoenzooldikte; beiden zijn van invloed op de fietsafstelling.

Wilt u precies weten wat de ideale frame- en afstellingsmaten zijn voor uw fiets? Wij kunnen het voor u meten met het shimano bikefitting meetsysteem.