Van Raam

Van Raam aangepaste fietsen

Van Raam is fabrikant van unieke aangepaste fietsen. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, rolstoelfietsen, rolstoeltransportfietsen tandems, duofietsen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. De Van Raam fietsen zijn allemaal ook als elektrische fiets leverbaar. Daarnaast maakt Van Raam fietsframes, bakfietsframes en een speciale fietstaxi voor 8 kinderen de GoCab. 

Al bijna 100 jaar maakt Van Raam fietsen, de laatste 30 jaar vrijwel alleen nog maar aangepaste fietsen. Met meer dan 80 medewerkers maakt Van Raam in Varsseveld in de Achterhoek Nederlandse kwaliteitsfietsen voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking of mensen die meer zekerheid en stabiliteit zoeken bij het fietsen.Bij Van Raam wordt elke fiets van een rechte buis tot een compleet eindproduct zelf gemaakt. Daardoor kan vrijwel elke fase van de productie worden gecontroleerd en waar nodig worden bijgestuurd. Dit is ook noodzakelijk, gezien de grote verscheidenheid aan persoonlijke toepassingen en wensen van de gebruikers. Maatwerk behoort tot de kernactiviteiten van Van Raam. Zowel voor volwassenen als kinderen worden bijzondere fietsen ontwikkeld, waarbij aan comfort, degelijkheid en vormgeving veel aandacht wordt besteed. De slogan " Let's all cycle" wordt dan ook dagelijks in praktijk gebracht. Kenmerkend voor het familiebedrijf is de combinatie van hoogwaardige kennis, degelijk vakmanschap en accuraat inspelen op eigentijdse ontwikkelingen. Van Raam maakt gebruik van moderne apparatuur, maar schuwt het 'ouderwetse' handwerk niet.

Van Raam heeft sinds 2011 een eigen elektrische trapondersteuning, het Silent systeem. De motorbehuizing, de accu's, de software en het display zijn speciaal voor en door Van Raam ontwikkeld. Bij dit systeem moet u altijd verplicht meetrappen. Het  geruisloze Silent elektromotor systeem is standaard uitgevoerd met een starthulp: Indien gewenst kunt u over een afstand van ongeveer 10 meter door het gebruik van een extra drukknop op het display tot ongeveer 5 km/per uur fietsen zonder mee te trappen. Daarna dient u zelf mee te trappen. Indien u harder fietst dan 25 kilometer per uur, zal de elektrische ondersteuning uitgeschakeld worden. De driewielfietsen hebben ook een elektrische achteruitrijfunctie.