SQ-Lab zadelmeting

Nooit meer zadelpijn met een zadelmeting van SQ-Lab!

Het meest voorkomende probleem onder fietsers is zadelpijn. Deze kwaal hoort volgens de meeste fietsers een beetje bij het fietsen. Onzin want voor iedereen is er een passend zadel. Met het Popometer systeem van SQ-lab kunt u dat zadel vinden.

Het belangrijkste bij een goed zadel is dat de zitbotjes druk opvangen zodat de doorbloeding optimaal blijft. De Popometer maakt het mogelijk door middel van een afdruk van de zitbeenderen de juiste zadelbreedte te vinden. Er zijn geen specifieke dames- en herenmodellen in de collectie van SQ-lab. Door met breedtematen te werken wordt iedereen individueel bediend.

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit een meet- en softwaregedeelte. Na het maken van de afdruk worden er vragen gesteld over wat voor een type fietser u bent, hoe vaak u fietst en hoe lang u gemiddeld fietst. Daarnaast worden eventueel specifieke problemen ingevoerd. Aan de hand van deze gegevens geeft de software een advies. Het advies geeft een type zadel en een specifieke breedtemaat aan. Veel mensen zijn u al voorgegaan en fietsen inmiddels zonder zadelpijn.

Heeft u ook last van zadelpijn? Kom dan bij ons langs en doe de gratis zadelmeting, zodat wij ook u een goed zadel kunnen aanmeten! 

De Collectie

Om iedere fietser van een passend zadel te voorzien heeft SQ-Lab hun collectie opgedeeld in drie categorieen. In de categorie Stad/Comfort vindt u zadels die bedoelt zijn voor fietsen met een rechte zithouding. Alle zadels hebben een verlaagde neus waardoor de druk op de meest aangename plek komt, de zitbotjes. Hieronder een overzicht van de meest gangbare zadels in het SQ-Lab assortiment, namelijk de Stad/Comfort collectie.


SQ-Lab 621 Active

Segment: Stad/Comfort
Het topmodel voor de verticale zithouding op stadsfietsen. De stevige en hoogwaardige uitvoering in combinatie met de beproefde SQlab getrapte vorm biedt groot comfort op lange en korte afstanden. Het tweevoudig instelbare active system verhoogt het comfort en ontlast de tussenwervelschijven in de onderrug en vermindert de druk op de zitbotjes.


 SQ-Lab 621 Air

Segment: Stad/Comfort
Wanneer hitte het probleem is, biedt Airflow uitkomst. De rasterstructuur van de bekleding zorgt voor optimale luchtcirculatie en een prettig klimaat. Gekapselde stalen vering en lange veerweg. De beproefde SQlab-getrapte vorm verdeelt het lichaamsgewicht over de zitbotjes en ontziet het kruis van de man en de kwetsbare plekken van de vrouw.


SQ-Lab 621

Segment: Stad/Comfort
Klassiek zadel voor stadsfiets met een zeer groot comfort. Wie zijn stadsfiets praktisch iedere dag gebruikt als zijn persoonlijke vervoermiddel verdient een beloning. Want als je het milieu ontziet, hoeft dat natuurlijk niet op te houden bij je eigen lichaam. Voor de dagelijkse ritten van en naar het werk blijkt dit op het in eerste instantie erg stevige zadel een weldaad voor het lichaam.

SQ-Lab 621 Soft

Segment: Stad/Comfort
Het zadel voor mensen die hun stadsfiets niet vaak gebruiken en meestal korte afstanden afleggen. De zachte uitvoering met een zachte gellaag ontziet de zitbotjes, waarmee de 621 ook voor ongetrainde fietsers een wonder van comfort is